“Als Raman je belangrijkste aankoop is, dan voel je dat er iets niet in orde is”

“Als Raman je belangrijkste aankoop is, dan voel je dat er iets niet in orde is”

20-12-2020 20:59
4

Schalke 04 stevent af op een historisch rampseizoen met dramatische gevolgen. De trotse Traditionsverein uit het Ruhr-gebied draagt de rode lantaarn in de Bundesliga, met amper vier puntjes. Luc Van Doorslaer, kenner van het Duitse voetbal, legt uit hoe Schalke zo diep is gevallen, met als symbolische leidraad … Benito Raman.

"Als je kijkt naar de spelers die ze de voorbije transferperiode hebben kunnen binnenhalen, weet je al veel", opent Van Doorslaer zijn analyse bij Sporza. "Alle respect voor Benito Raman, maar als hij de belangrijkste aankoop is voor een topclub in de Bundesliga, dan voel je al dat er iets niet in orde is."

"Financieel zit het absoluut niet goed bij Schalke”, weet de journalist. “Na Bayern München en Dortmund hebben ze nochtans het meeste toeschouwers en ook het grootste stadion. Maar het financiële management is een drama. Er wordt nu al gesproken over een schuldenberg van 240 miljoen euro."

Historisch zwakke cijfers
Financiële miserie of niet, hoe dan ook zijn de resultaten in 2020 bedroevend. In de huidige competitie wist Schalke vier keer een puntje te veroveren, maar nog geen enkele zege. Ook de vorige campagne sloot de club op abominabele wijze af. Haar laatste overwinning in de Bundesliga dateert alweer van 17 januari! Toen ging Borussia Mönchengladbach met 2-0 voor de bijl.

"Zelfs het record van Tasmania Berlin duikt op in de Duitse pers”, beseft Van Doorslaar. “In de jaren 60 speelde Tasmania één seizoen in eerste klasse en kon het 31 duels op rij niet winnen. Een record voor de eeuwigheid, dacht men toen. Ondertussen is Schalke nog maar twee duels van dat record verwijderd. Dat kruipt ook in de hoofden van de spelers."