Manchester United wervelt als vanouds: 6-2 overwinning tegen Leeds

20-12-2020 19:30 Laatste update: 19:39
15

Manchester United begon dramatisch aan het seizoen, maar is weer in het spoor van koploper Liverpool gekomen na een indrukwekkende inhaalrace. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer was voorafgaand aan het thuisduel met Leeds United al zes wedstrijden ongeslagen en tankte nóg meer vertrouwen: de promovendus werd met een 6-2 nederlaag de bus in gestuurd.

Scott McTominay had na drie (!) minuten spelen al voor de 1-0 én de 2-0 gezorgd. Bruno Fernandes tekende in minuut twintig voor de 3-0 en Victor Lindelöf maakte er zelfs 4-0 van.

Liam Cooper kopte vlak voor rust nog de 4-1 binnen en gaf de ruststand een iets draaglijker aanzien voor Leeds United. Manager Marcelo Bielsa probeerde te repareren wat er nog te repareren viel en liet onder meer de Nederlander Pascal Struijk invallen. Na de pauze gingen de gastheren echter vrolijk verder. Daniel James omspeelde Luke Ayling en zorgde voor 5-1, Fernandes maakte uit een penalty zijn tweede van de avond en stond direct zijn plekje af aan Van de Beek.

Na zijn entree stokte de doelpuntenmachine echter. Sterker nog: Stuart Dallas vond nog de kruising en bepaalde de eindstand op 6-2. Manchester United stijgt na de zesklapper van plek 7 naar een met Everton gedeelde derde plek. De achterstand op rivaal Liverpool bedraagt vijf punten, maar The Red Devils hebben nog één wedstrijd tegoed.