Union blijft autoritair aan kop in Eerste Klasse B na felbevochten zege

20-12-2020 18:00 Laatste update: 18:03

Leider Union heeft zijn favorietenrol waargemaakt tegen Westerlo. Het won in eigen huis met 2-1 van de nummer drie in het klassement.

In de eerste helft kon Westerlo de thuisploeg even laten zweten. Net voor het halfuur maakte Cicek namelijk de 0-1. Union was niet onder de indruk en scoorde nauwelijks vier minuten later tegen via Undav. 1-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft leek het lange tijd op een gelijkspel uit te draaien, tot Undav een kwartier voor het einde nog de 2-1 kon maken. Union pakt zo toch de volle buit en staat voorlopig liefst tien punten voor op achtervolger Seraing. Die club speelt zondagavond nog op het veld van Deinze.

Met een overtuigende 35 op 45 ligt Union nog altijd op titelkoers. Van de vijftien wedstrijden kon het er al elf winnen. De troepen van Felice Mazzu steken er voorlopig dus bovenuit in de tweede afdeling.