Salah ziet keerzijde aan leven als profvoetballer: Dat is echt moeilijk

Salah ziet keerzijde aan leven als profvoetballer: "Dat is echt moeilijk"

19-12-2020 23:25
10

Mohamed Salah ziet zichzelf als één van de beste voetballers ter wereld. Toch stelt de 28-jarige aanvaller dat het leven als profvoetballer niet altijd leuk is.

"Ja, absoluut", antwoordt Salah lachend op de vraag of hij zichzelf als een van de beste spelers ter wereld ziet. "Als ik terugkijk op mijn carrière, wil ik voelen dat ik iets speciaals heb bereikt. Daarom probeer ik in elke wedstrijd en elk jaar mijn best te doen voor de club en ook voor mezelf", vertelt hij in gesprek met AS.

Salah geniet van het leven als voetballer. Toch ziet hij ook een keerzijde. "Je moet veel dingen opofferen. Je moet je hele leven aan voetbal wijden. Dat is echt moeilijk, ook omdat ik mijn mentaliteit een beetje moest veranderen. Dat vraagt ook tijd en energie van mij. Dus het was in het begin een moeilijk, maar nu kan ik deze situatie gewoon aan."

De gewonnen Champions League-finale van 2019 is voor Salah een absoluut hoogtepunt in zijn carrière. "Het was een mooi moment om te onthouden. Het was een tweede finale op rij. Ik was geblesseerd in de eerste. De tweede die we wonnen, voelde geweldig. Het is een van de belangrijkste momenten in mijn leven", sluit de Egyptenaar af.