Als ik Genk was, zou ik Maehle in januari gewoon laten vertrekken

"Als ik Genk was, zou ik Maehle in januari gewoon laten vertrekken"

19-12-2020 23:01 Laatste update: 23:01
5

Joakim Maehle staat op het punt om KRC Genk te verlaten. De Deense rechtsachter kan bij Olympique Marseille aan de slag, maar ook het Italiaanse Atalanta Bergamo. Johan Boskamp vindt die laatste club een goede keuze voor Maehle.

"Atalanta is een goed geleide club met een uitstekend scoutingsapparaat", vertelt Boskamp in Het Belang van Limburg. "Ze zien vaak iets in jongens die andere clubs links laten liggen. Gosens, Hateboer en De Roon bijvoorbeeld, de Nederlandse topclubs moesten hen niet hebben, maar ze zijn nu allemaal international geworden", vertelt hij.

Atalanta is volgens Boskamp dan ook de juiste club voor Maehle. "Als de deal doorgaat, komt Maehle in een heel goede ploeg terecht. Ze spelen met lef en komen vaak man tegen man. Met zijn loopvermogen en snelheid past Maehle daar perfect."

Genk wil Maehle liefst niet zien vertrekken, maar volgens Boskamp zou dat een foute beslissing zijn. "Als ik Genk was, zou ik hem ook gewoon in januari laten vertrekken. Die jongen heeft al meermaals aangegeven dat hij weg wil. In de Deense pers loopt hij altijd te janken. Als je meer dan 10 miljoen euro ervoor krijgt, is dat toch prima? Wie Genk dan als opvolger moet halen? Ik zou zeggen: niemand. Een rechtsback kun je zelf opleiden of creëren", besluit Boskamp.