Raman sluit 2020 met Schalke 04 op dramatische wijze af

Raman sluit 2020 met Schalke 04 op dramatische wijze af

19-12-2020 17:26
3

Schalke 04 zit ook na de rentree van Huub Stevens diep in de problemen. Die Königsblauen, met Benito Raman in de basis, verloren in eigen huis het zespuntenduel met Arminia Bielefeld: Schalke is hierdoor weer één stapje dichterbij het bedenkelijke Bundesliga-record van Tasmania Berlin gekomen.

Schalke 04-Arminia Bielefeld 0-1
Hekkensluiter Schalke had bij aanvang vier punten, nummer zestien Arminia had er drie meer. Na negentig minuten was het onderlinge gat gegroeid naar zes punten. Fabian Klos maakte vlak na rust al koppend het verschil voor de regerend Tweede Bundesliga-kampioen.

Schalke speelt dinsdag nog een bekerduel met SSV Ulm 1846, maar heeft zijn dramatische Bundesliga-jaar 2020 afgesloten. Die Königsblauen wonnen hun eerste wedstrijd van Borussia Mönchengladbach, maar zetten vervolgens een serie van 29 (!) competitieduels zonder zege in. Het record staat – nu nog – op 31.

RB Leipzig-1. FC Köln 0-0
RB Leipzig heeft nagelaten om een voorschot op de koppositie in de Bundesliga te nemen. Concurrenten Bayer Leverkusen en Bayern München treffen elkaar later op de zaterdag nog, maar de ploeg van Julian Nagelsmann liet thuis tegen 1. FC Köln (met Sebastiaan Bornauw in de basis) dure punten liggen. Het werd 0-0, waardoor Leipzig op 28 punten staat, voorlopig op gelijke hoogte met Bayer Leverkusen en één punt voor op Bayern.

Overige uitslagen
Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim 1-2
FSV Mainz 05-Werder Bremen 0-1
FC Augsburg-Eintracht Frankfurt 0-2