Liverpool-machine komt weer op stoom: zeven (!) goals tegen Crystal Palace

19-12-2020 15:20 Laatste update: 15:35
1

Liverpool heeft zaterdagmiddag hondenvoer gemaakt van Crystal Palace. De wedstrijd had veel weg van een trainingspartijtje en werd door de Engelse kampioen zeer overtuigend gewonnen: 0-7. Michy Batshuayi viel twintig minuten voor tijd in.

Het is de tweede zege op rij van Liverpool. Woensdag wonnen The Reds de topper van concurrent Tottenham Hotspur. Daarvoor werd er gelijkspeeld tegen Fulham en FC Midtjylland. Klopp begon tegen Palace niet eens met zijn beste spelers. Mohamed Salah begon bijvoorbeeld op de bank.

De machine van Jürgen Klopp was tegen Crystal Palace weer eens ouderwets op stoom. Via Takumi Minamino kwam Liverpool al binnen drie minuten op voorsprong. De Japanner werd knap bediend door Sadio Mané en rondde keurig af. De grootste kansen waarna voor Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt in de basis stond. Jordan Ayew kreeg er twee en ook Jeffrey Schlupp kwam in kansrijke positie terecht. Maar nog voor rust leek Liverpool de wedstrijd te beslissen. Mané punterde na 35 minuten de 0-2 binnen en Firmino maakte nog voor rust op aangeven van Andy Robertson 0-3.

Het gaf Liverpool alle gelegenheid om het in de tweede helft wat rustiger aan te doen, maar daar wilden de spelers niet aan. Jordan Henderson schoot na rust prachtig de 0-4 binnen en een nog grotere afstraffing dreigde toen Firmino in de slotfase 0-5 maakte.

De lijdensweg van Crystal Palace duurde nog even voort. Na de invalbeurt van Mohamed Salah ging het plots hard. De Egyptenaar strooide nog wat extra zout in de wonden door in minuut 81 0-6 te maken en drie minuten later nog een keer te scoren: 0-7. Salah assisteerde Firmino ook al bij de 0-5 van Firmino.

Liverpool verstevigt de koppositie en staat nu zes punten voor op Tottenham, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.