'Memphis mag in januari vertrekken: Lyon bepaalt afkoopsom gewilde aanvaller'

'Memphis mag in januari vertrekken: Lyon bepaalt afkoopsom gewilde aanvaller'

19-12-2020 15:44

Olympique Lyon ligt niet dwars als Memphis Depay in januari wil vertrekken. De Nederlandse aanvaller loopt uit zijn contract en kan komende maand voor vijf miljoen euro worden opgepikt, meldt L'Équipe zaterdag.

Memphis zag afgelopen zomer een transfer naar FC Barcelona in rook opgaan, maar de Catalanen hebben nog altijd interesse in de Oranje-international. Of zij in staat zijn om aan de vraagprijs te voldoen, is door de financiële problemen de vraag. Een uitgaande transfer, zoals die van grootverdiener Philippe Coutinho, zou wel lucht kunnen geven. Ook Paris Saint-Germain werd onlangs met de voormalig PSV'er in verband gebracht.

Het is zeker dat Memphis aan zijn laatste periode bij Lyon bezig is. Hij wil een nieuwe stap zetten in zijn carrière. Les Gones leggen zich daarbij neer en zijn dus bereid om hem voor vijf miljoen te laten gaan. Op die manier verdient de club nog iets aan de Nederlander en kan zijn salaris van 420.000 euro per maand worden weggestreept in deze economisch moeilijke periode.

Op het veld zou het gemis van Memphis zich wel flink laten voelen. De aanvoerder was dit seizoen goed voor zeven goals en vier assists in vijftien duels in de Ligue 1. Lyon doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap.