'Barcelona wil grootverdiener om financiële redenen verkopen in januari'

'Barcelona wil grootverdiener om financiële redenen verkopen in januari'

19-12-2020 14:00

FC Barcelona wil proberen om Philippe Coutinho in januari te verkopen. Waarnemend voorzitter Carles Tusquets dringt om financiële redenen aan op een transfer van de Braziliaanse spelmaker, meldt het Catalaanse Diario ARA.

Coutinho lijkt de concurrentiestrijd bij Barça opnieuw te hebben verloren. Zo kreeg onder meer de jonge Pedri de voorkeur van trainer Ronald Koeman in de Primera División-topper tegen Real Sociedad (2-1). De 28-jarige Braziliaanse international kwam zelfs niet als invaller binnen de lijnen.

Dat is voor Tusquets reden om aan te sturen op een vertrek van Coutinho. Barcelona bereikte weliswaar een akkoord met de spelers over een salariskorting, maar de loonkosten moeten door de financiële problemen nog verder omlaag worden gebracht. De aanvallende middenvelder is één van de beste betaalde spelers bij de club sinds zijn komst van Liverpool in januari 2018.

Coutinho leek aan het begin van het seizoen nog even op te leven bij Barça. Koeman gunde hem een basisplaats als nummer tien, maar na een blessure worstelt hij wederom met zijn vorm in Camp Nou.