Sollied over transfer Vanaken: “Hij mag niet meer zolang wachten bij Club Brugge”

Sollied over transfer Vanaken: “Hij mag niet meer zolang wachten bij Club Brugge”

19-12-2020 15:12
10

Hans Vanaken is al jarenlang een sterkhouder op het middenveld van Club Brugge. De Rode Duivel werd al een paar keer in verband gebracht met een transfer naar het buitenland, maar uiteindelijk kwam het er nooit van. Trond Sollied geeft zijn mening aan Het Laatste Nieuws.

Omdat Vanaken de stap niet zet klinkt het dat de Belgische Jupiler Pro League zijn top zou zijn. Daar is Sollied echter niet met akkoord. "Nee nee. Vanaken zou geen problemen hebben in de Premier League. Kijk naar Sander Berge: die speelt outstanding voor Sheffield United. En Vanaken is beter dan Berge."

Er luiden ook twijfels over de handelingssnelheid van Vanaken. "Dat lijkt misschien zo, omdat hij zo groot is. Hij moet de bal maar één keer raken, omdat hij alles op voorhand ziet. Als hij de stap hogerop wil zetten, mag Hans niet meer zolang wachten. Maar hij moet dat voor zichzelf uitmaken. Als je tevreden bent waar je bent, moet je blijven. Gert Verheyen is ook nooit vertrokken, ook niet toen hij naar Ipswich kon. Die keuze moet een speler voor zichzelf maken."