Antwerp gelooft in nieuwkomers: Dat hangt ook af van de keuzes van de trainer

Antwerp gelooft in nieuwkomers: "Dat hangt ook af van de keuzes van de trainer"

19-12-2020 08:47

Royal Antwerp FC haalde afgelopen zomer een handvol nieuwkomers in huis, maar enkel Pieter Gerkens kon tot dusver écht bekoren. Volgens algemeen directeur Sven Jaecques wordt het stilaan tijd dat zij zich integreren, maar hij legt de verantwoordelijkheid ook deels bij Ivan Leko.

In de bestuurskamer van Antwerp verwachten ze toch nog veel van de nieuwe jongens, ook die van vorig jaar. "Hongla heeft een jáár nodig gehad om zich aan te passen, eer hij wist hoe te functioneren binnen een groep en mee te zijn met het soort voetbal dat hier gespeeld wordt", vertelt Jaecques in Het Laatste Nieuws. "Hetzelfde kan van Benson en Miyoshi gezegd worden. Het is niet onlogisch dat transfers er niet altijd meteen staan."

Bovendien zit Antwerp momenteel in een sportieve dip. "Ook zij die toekwamen op 5 oktober zouden stilaan gerodeerd en klaar mogen zijn. Nee, ik ben niet ontgoocheld in bepaalde zomertransfers, maar in de competitie moesten we hoger staan. En dat hangt af van die zomertransfers, maar ook van de keuzes van de trainer, individuele kwaliteiten en prestaties, omstandigheden...", besluit hij.