Genk greep naast Haaland én Diatta (Club Brugge): De deal was eigenlijk rond

Genk greep naast Haaland én Diatta (Club Brugge): "De deal was eigenlijk rond"

19-12-2020 07:00
14

KRC Genk toonde zich de voorbije jaren al sterk wat betreft het aantrekken van spelers uit andere horizonten. De laatste tijd wordt vooral in Midden- en Zuid-Amerika gescout, maar ook in Scandinavië wordt er naar talent gespeurd. Zo was er ooit interesse in Erling Haaland.

Ondertussen maakt Haaland het mooie weer bij Borussia Dortmund, maar als jonge knaap speelde de huidige topspits nog in Noorwegen. "We hebben ooit een heel interessante wedstrijd live gezien in Noorwegen. Sarpsborg speelde tegen Molde: bij de thuisploeg speelde Krépin Diatta, bij de bezoekers Erling Haaland."

"Pa Haaland is zelfs hier in Genk geweest om over zijn zoon te praten. Hij besloot uiteindelijk dat het te vroeg was om de stap te zetten", vertelt Dimitri De Condé in Het Belang van Limburg. "Even later tekende Haaland bij Salzburg, er zal dus nog wel iets anders gespeeld hebben", gaat de sportieve baas van Genk verder.

Ook Krepin Diatta – nu sterkhouder bij Club Brugge- stond dichtbij een transfer naar Genk. "Diatta vond ik erg jammer, die deal was eigenlijk rond. Maar omdat er enkele tussenpersonen opdoken met eisen waaraan we niet wilden voldoen, is het niet doorgegaan. We trekken als club een bepaalde lijn en daar schik ik me naar. Soms zijn het gewoon te onduidelijke constructies."