Meunier en Witsel zien Moukoko scoren, maar gaan onderuit met Dortmund

18-12-2020 22:24
1

De volgende teleurstelling voor Borussia Dortmund is een feit: op bezoek bij FC Union Berlin ging de ploeg met 2-1 onderuit. Hoogtepunt van de wedstrijd was de treffer van Youssoufa Moukoko, die daarmee de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Bundesliga werd.

Overtuigen deed Dortmund ook tegen Union Berlin absoluut niet. De ploeg van Thomas Meunier (die tachtig minuten speelde) en Axel Witsel (die de hele wedstrijd speelde) had alle mogelijke moeite met de tegenstander.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en zagen we kansen aan beide kanten van het veld. Pas in de tweede helft kregen we ook doelpunten te zien. Taiwo Awoniyi (ex-KAA Gent) zette de thuisploeg op voorsprong: hij kopte een hoekschop volledig vrij voor Dortmund-keeper Roman Bürki tegen de touwen.

Lang genieten van deze voorsprong kon Union Berlin echter niet: het was Moukoko die met zijn eerste Bundesliga-treffer de show stal. Hij schoot de bal snoeihard achter een kansloze Andreas Luthe en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga (16 jaar en 28 dagen oud).

Deksel op de neus
Dortmund wilde er vervolgens op en over, maar kreeg het deksel aan de andere kant van het veld op de neus. Weer viel het doelpunt van Union uit een hoekschop: Marvin Friedrich kon volledig vrij inkoppen. In de verste verte was er geen tegenstander bij hem in de buurt. De bal viel via de binnenkant van de paal achter Bürki. Sheraldo Becker speelde de volledige wedstrijd mee bij Union.

Dortmund staat na de nederlaag in Berlijn vierde, maar ziet Union tot op één punt naderen. De ploeg uit de hoofdstad van Berlijn kent een uitstekend Bundesliga-seizoen en staat met 21 punten uit 13 wedstrijden vijfde.