Januzaj over niet-selectie Rode Duivels: “Genoeg bewezen er elke keer bij te zijn”

Januzaj over niet-selectie Rode Duivels: “Genoeg bewezen er elke keer bij te zijn”

18-12-2020 19:27
5

Adnan Januzaj is al meer dan een jaar niet meer geselecteerd voor de Rode Duivels. De buitenspeler presteert nochtans sterk bij het Spaanse Real Sociedad. In een gesprek met Eleven Sports laat Januzaj zich uit over de situatie.

Januzaj vindt dat hij altijd geselecteerd moet worden. “Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn kwaliteiten elke ploeg iets kan bijbrengen. Ik heb al genoeg bewezen in het verleden om elke keer opgeroepen te worden voor de nationale ploeg. Iedereen kan eens een mindere periode doormaken, maar er zijn spelers die nu opgeroepen worden en totaal uit vorm zijn. Dat stoort mij op zo’n momenten wel.”

Januzaj laat de moed echter niet zakken. Bij Real Sociedad wil de winger blijven presteren zodat hij bondscoach Roberto Martinez niet meer om hem heen kan. “Ik weet na acht jaar op het hoogste niveau hoe het gaat in het voetbal. Ik moet blijven presteren op clubniveau en dan zien we wel. Het is aan de bondscoach om een beslissing te nemen.” Momenteel is Januzaj overigens licht geblesseerd.