Oordeel over Kukharevych: “Groot, sterk en nog niet klaar voor A-ploeg Anderlecht”

Oordeel over Kukharevych: “Groot, sterk en nog niet klaar voor A-ploeg Anderlecht”

18-12-2020 07:00
8

RSC Anderlecht staat naar verluidt dicht bij de 19-jarige Oekraïense aanvaller Mykola Kukharevych van FC Rukh Lviv. Landgenoot Sacha Yakovenko velt tegenover Het Nieuwsblad een oordeel over zijn landgenoot.

“Ik heb vernomen dat Rukh voornamelijk heeft ingezet op een dik percentage op de doorverkoop”, onthult Yakovenko. De ex-speler van onder meer Lierse, KRC Genk en Anderlecht, is tegenwoordig voetbalmakelaar en analist. Hij is niet betrokken bij de transfer, maar wel goed ingelicht.

In Oekraïne is Kukharevych nog geen bekende naam. “Hij staat in de ploeg omdat twee andere aanvallers out zijn, waarvan eentje met corona, maar heeft zijn kans gegrepen. Vorige zaterdag was hij heel goed. Ook Dynamo Kiev is geïnteresseerd. Dat is waarom Anderlecht zo snel probeerde te handelen. Paars-wit heeft zelfs al een advocaat naar Lviv gestuurd.”

Nog niet klaar
Volgens Yakovenko is de jonge aanvaller echter nog niet klaar voor het grote werk bij Anderlecht ondanks vergelijkingen met Yaremchuk. “Hij is mobiel en snel, ondanks zijn lengte (1m93, red.). Het is dus zeker geen slechte vergelijking. Het grote verschil zit hem in de ervaring. Kukharevych is momenteel niet klaar voor de A-ploeg van paars-wit”,

Kukharevych heeft nog ervaring nodig. “Tegen begin volgend seizoen is hij twintig en heeft hij al wat ervaring in de Oekraïense eerste klasse. Laat ons zeggen dat zijn potentieel zeker interessant is, maar verwacht vooral niet dat hij volgend seizoen al vijftien doelpunten maakt”, aldus Yakovenko.