Lewandowski mag tóch persoonlijke prijs bijschrijven: Messi en Ronaldo afgetroefd

Lewandowski mag tóch persoonlijke prijs bijschrijven: Messi en Ronaldo afgetroefd

17-12-2020 20:40 Laatste update: 20:47
1

Robert Lewandowski heeft de prijs voor FIFA Best Men's Player of the Year gewonnen. Op de Best FIFA Awards werd bekend dat de Poolse spits zijn concurrenten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor is gebleven.

De aanvalsleider werd dit kalenderjaar kampioen in Duitsland, won de DFB Pokal en mocht de Champions League bijschrijven. Daarbij was Lewandowski ontzettend belangrijk voor Bayern door veel belangrijke doelpunten voor zijn rekening te nemen. De Pool werd al getipt voor de Gouden Bal, maar omdat die verkiezing niet doorging waren alle ogen gericht op het FIFA-gala. Daar werd bekend dat Lewandowski inderdaad de beste voetballer van 2020 is.

Het is de eerste keer dat Lewandowski de beste speler van het jaar is. De Pool schitterde met Champions League-winnaar Bayern, daar waar Messi en Ronaldo de eindstrijd niet eens haalden. Met vijftien goals werd Lewandowski topscorer van de Champions League. Messi maakte er slechts drie en Ronaldo vier.

Vorig jaar sleepte Messi hem in de wacht en daarvoor was de eer aan Luka Modric. In de jaren daarvoor gingen Messi en Ronaldo steeds met de prijs aan de haal, nadat Kaká hem in 2007 won.