Kompany heeft opvallende reden voor nederlagen Anderlecht: 'De nationale ploeg'

Kompany heeft opvallende reden voor nederlagen Anderlecht: 'De nationale ploeg'

17-12-2020 19:30
3

Bij RSC Anderlecht mag men weer dromen van Play-Off 1. Na een zes op zes staat paars-wit op een vijfde plek in de stand. RSC Anderlecht blijkt dit seizoen ook moeilijk te kloppen. En als dat wel gebeurt, ligt dat volgens Vincent Kompany misschien wel aan... de Rode Duivels.

Volgens hem speelt het een grote rol dat Anderlecht ook flink wat internationals in de rangen heeft. "Op zich was er - op Club Brugge en Beerschot na toen we verloren - geen enkele ploeg superieur aan ons. Op Beerschot hebben we een klap gekregen, maar dat lag misschien aan de nationale ploeg. Veel jongens kwamen toen net terug. We moeten ervoor zorgen dat dat niet meer voorvalt. Ook omdat we ons dat niet kunnen permitteren", vertelde Kompany op zijn persconferentie donderdag.

Anderlecht mag dus nog steeds dromen van Play-Off 1, al beseft Kompany dat de weg nog lang is. "Het is een gek seizoen", voegt Kompany er nog aan toe. "Elke ploeg heeft ups en downs gekend. Ook diegene die boven ons staan. Het hangt een beetje af van de timing", zegt hij.

"Wanneer waren de ups, wanneer waren de downs. Toch ga ik hier geen evaluatie maken. Als coach heb ik geleerd niet te veel te kijken naar balansen. Als ik dan zeg dat het goed was en we verliezen morgen van Charleroi, dan weten jullie weer wat geschreven", besluit hij.