Nieuwe spits voor Anderlecht: 'Kukharevych legt testen af, bevestiging over deal'

Nieuwe spits voor Anderlecht: 'Kukharevych legt testen af, bevestiging over deal'

17-12-2020 19:00 Laatste update: 19:22
9

Niets lijkt de komst van Mykola Kukharevych naar RSC Anderlecht nog in de weg te staan. De Oekraïense spits was al op Neerpede gespot, daar is nu ook een bevestiging van gekomen.

Zo bemachtigde de Oekraïense twitter-account FootballHub_UA een filmpje van Kukharevych in Neerpede. De spits uit Oekraïne was in het filmpje al lopend in bloot bovenlijf en met een Joma-short (de kledingssponsor van RSC Anderlecht) te zien. Een bevestiging dat Kukharevych al in België was om zijn medische testen voor Anderlecht af te leggen.

De voorzitter van Lviv Rukh heeft de aankomende deal inmiddels ook bevestigd bij FootBoom. Hij trekt begin januari richting Anderlecht om de transfer helemaal rond te krijgen. Een officiële bevestiging van beide clubs wordt dan op 4 januari verwacht. Daarnaast zal Anderlecht binnen de komende vijf seizoenen ook minstens twee oefenwedstrijden spelen tegen de club uit Oekraïene.

De supporters van Anderlecht zullen echter nog even moeten wachten op zijn komst. Zo ziet paars-wit de aanvaller vooral als een versterking voor volgend seizoen. De boomlange spits (1m93) speelt momenteel nog in zijn thuisland bij Rukh Lviv. De spits speelde voor die club dit seizoen twaalf partijen en kon daarin één keer scoren.