Anderlecht won strijd van Man United en Ajax voor Arnstad: Ze wilden me houden

Anderlecht won strijd van Man United en Ajax voor Arnstad: "Ze wilden me houden"

17-12-2020 08:30 Laatste update: 08:34
5

Met Kristian Arnstad lijkt RSC Anderlecht een nieuw goudhaantje te hebben in de eigen rangen. De zeventienjarige Noor debuteerde dit seizoen en is klaar voor zijn grote doorbraak. Het had niet veel gescheeld of hij speelde voor een andere topclub.

Zo onthult Arnstad in Het Nieuwsblad dat hij in het verleden gevolgd werd door flink wat grote clubs. Voor zijn aankomst in Anderlecht trainde hij namelijk al mee bij Manchester United en Ajax. Daarnaast was ook AC Milan geïnteresseerd in hem.

"Bij Manchester en Ajax deed ik even mee met de jeugd. Ze wilden me allebei houden, maar ik moest een weloverwogen keuze maken. Anderlecht klopte toen aan en hun slogan was: In Youth We Trust. Daarom ging ik ervan uit dat ik hier meer kansen zou krijgen. De weg naar de A-ploeg is er korter dan bij Ajax", geeft hij aan.

De zeventienjarige Noor zit inmiddels aan twee partijen voor Anderlecht, maar wil uiteraard meer. En dan zou hij liefst even goed worden als één van zijn idolen. "Mijn grote voorbeeld is Steven Gerrard. Hoe hij een ploeg dirigeerde… Dat wil ik ooit ook doen. Maar laat me eerst maar rijpen bij Anderlecht", besluit Arnstad.