Anderlecht met bezem door de kern: 'Zeven spelers mogen de club verlaten'

Anderlecht met bezem door de kern: 'Zeven spelers mogen de club verlaten'

17-12-2020 08:00
24

Bij RSC Anderlecht wordt het komende winter de opdracht om met de bezem door de kern te gaan. Peter Zulj mag al vertrekken bij de club, maar hij is zeker niet de enige.

Zo klinkt het bij Het Laatste Nieuws dat er in totaal maar liefst zeven spelers andere oorden mogen opzoeken. Het gaat naast Zulj ook nog om Ognjen Vranjes (31), Zakaria Bakkali (24), Bubacarr Sanneh (26), Antonio Milic (26) en Isaac Kiese Thelin (28). Zij mogen definitief vertrekken. Voor Ilias Takidine (19), die afgelopen zomer bij KRC Genk werd weggehaald, wordt er een oplossing gezocht via een uitleenbeurt.

Het vertrek van al die spelers, grotendeels gehaald tijdens het tijdperk-Luc Devroe, moeten de loonlast stevig doen dalen. Zo verdienen Vranjes en Bakkali jaarlijks zo'n 1,2 miljoen euro bruto en zou ook Sanneh zo'n 800.000 euro per jaar verdienen.

Sanneh en Milic kwamen dit seizoen helemaal niet meer uit voor Anderlecht en verkommerden in de B-kern. Zulj, Bakkali en Vranjes konden niet overtuigen in de geringe speelminuten die ze kregen. Kiese Thelin werd uitgeleend aan het Zweedse Malmö FF en kon daar overtuigen. Maar bij Anderlecht zoeken ze toch naar een oplossing.