'Anderlecht rekent niet meer op Zulj, Oostenrijker moet vertrekken'

'Anderlecht rekent niet meer op Zulj, Oostenrijker moet vertrekken'

17-12-2020 07:16
11

Bij RSC Anderlecht wordt het komende winter vooral de opdracht om op zoek te gaan naar oplossingen voor enkele overbodige spelers. Daar hoort nu ook Peter Zulj bij, die mag vertrekken van de club.

Het Laatste Nieuws weet dat de Oostenrijker van Anderlecht te horen heeft gekregen dat hij in januari mag vertrekken. Zulj was dit seizoen meermaals titularis – hij startte in totaal zeven keer –, maar mag toch vertrekken van de club.

Bij Anderlecht lijkt men eind vorige maand helemaal besloten te hebben om afscheid te nemen van de middenvelder. Hij begon voor het laatste tegen Beerschot, maar zit sinds de partij tegen Standard (waar hij op de bank begon, 29/11) niet meer in de selectie.

Ook zijn makelaar kreeg de beslissing te horen en zoekt naar een oplossing. Zulj staat met het EK in aantocht ook niet weigerachtig tegenover een vertrek. Dat kan definitief, maar ook via een uitleenbeurt.

Zulj werd voor zo'n 2,5 miljoen euro door Anderlecht weggehaald bij Sturm Graz. De Oostenrijker moest voor meer creativiteit zorgen op het middenveld, maar kon nooit helemaal overtuigen. Tot dusver speelde hij veertig partijen voor paars-wit. Daarin was hij goed voor amper vijf assists en geen enkel doelpunt.