Turkse topploegen lonken, maar Tirpan wil terug naar België: Dat doe ik meteen

Turkse topploegen lonken, maar Tirpan wil terug naar België: "Dat doe ik meteen"

16-12-2020 23:46
2

Mickaël Tirpan heeft zich in Turkije in de kijker gespeeld van de topploegen, maar hij zou liefst terugkeren naar België. Er werd bij zijn vrouw immers een aggresieve vorm van MS vastgesteld en ze wordt behandeld in België.

In januari van dit jaar trok de ex-speler van Lokeren, Eupen en Moeskroen naar Turkije om er voor eersteklasser Kasimpasa te gaan spelen. Hij staat ondertussen in het vizier van de topploegen, maar zou liefst terugkeren naar België. "Ik heb al enkele keren in de ploeg van de week gestaan en in de media spreken ze positief over mij", vertelde Tirpan aan Het Nieuwsblad

"Doordat ik ook de Turkse nationaliteit heb, word ik nu gevolgd door de Turkse nationale ploeg. Ik denk dat ik begin volgend jaar wel eens opgeroepen zou kunnen worden voor wat vriendenmatchen. Mijn zaakwaarnemer hier zegt dat ook de absolute topclubs al geïnformeerd hebben. Maar eerlijk? Ik denk niet dat ik daar gelukkiger van ga worden. Als ik weer naar België kan, doe ik dat meteen."

De middenvelder rekent daarbij op begrip van Kasimpasa. "Ze steunen me wel. Ik was verdrietig dat ik de eerste verjaardag van mijn dochter moest missen, maar toen ik die avond scoorde tegen Trabzonspor, kwamen ze me vertellen dat ik de dag erna 24 uur naar België mocht. Als cadeau omdat we gewonnen hadden."

"Binnen de club is iedereen op de hoogte van mijn situatie en ik denk dat als een Belgische club aanklopt, we daar als grote mensen over rond de tafel kunnen gaan zitten. Iedereen heeft een menselijke kant en kan zich wel inbeelden hoe zwaar dit is, denk ik. Niet alleen voor mij, maar vooral voor mijn vrouw", besloot Tirpan.