Raman en Schalke verliezen weer en zitten aan 28 (!) duels zonder overwinning

16-12-2020 20:58

Schalke 04 is er in eigen huis opnieuw niet in geslaagd om een wedstrijd in de Bundesliga winnend af te sluiten. De ploeg uit Gelsenkirchen verloor in eigen huis met duidelijke cijfers van SC Freiburg: 0-2.

Schalke, dat afgelopen weekend nog zo ongelofelijk dichtbij de eerste overwinning van het seizoen was, haalde met 0-0 de rust, maar daarna ging het opnieuw mis voor de ploeg van Benito Raman. De Belg begon aan de wedstrijd, maar werd in de tweede helft gewisseld. Freiburg-spits Roland Sallai vond in een kwartier tijd tweemaal het net, wat genoeg bleek voor de overwinning.

Door de nieuwe nederlaag wacht Schalke nu al 28 duels op een overwinning in de Bundesliga. De ploeg boekte in januari van dit jaar de laatste zege in de nationale competitie. Schalke staat laatste, met een puntentotaal van vier.

Ook in de Premier League wordt er woensdagavond volop gevoetbald.

Arsenal-Southampton 1-1

Arsenal kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het zeer goed presterende Southampton. De bezoekers kwamen door voormalig-Gunner Theo Walcott op voorsprong na een kleine twintig minuten voetballen.

Vlak na rust maakte Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang er na een knappe aanval over de linkerkant 1-1 van. Tien minuten later pakte centrale verdediger Gabriel op zeer domme wijze zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Salliant detail: de eerste prent kreeg de Braziliaan slechts vier minuten eerder.

De rode kaart van Gabriel is alweer de zevende (!) rode kaart die Arsenal krijgt sinds het moment dat trainer Mikel Arteta het roer heeft overgenomen bij The Gunners. Vier rode prenten meer dan ieder andere club uit de Premier League. Door het gelijke spel blijft het geplaagde Arsenal vijftiende op de ranglijst, Southampton staat knap derde.

Leicester City-Everton 0-2

In de strijd om plek vier heeft Everton woensdagavond goede zaken gedaan door op bezoek bij Leicester City een knappe overwinning te boeken. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam halverwege de eerste helft via Richarlison op voorsprong.

Na rust schakelden bijna elftallen een tandje bij, maar wist alleen de bezoekende ploeg het net te vinden. Rechtsback Mason Holgate gooide het duel twintig minuten voor tijd op slot door attent te reageren op een rebound.

De landskampioen van het seizoen 2015-2016 heeft door de nederlaag nog één punt voorsprong op Everton, dat door de overwinning over Chelsea heen is gegaan op de ranglijst. Youri Tielemans speelde hele wedstrijd, Dennis Praet kwam niet van de bank.