Na Club Brugge verliest Antwerp ook van Zulte Waregem

16-12-2020 20:37 Laatste update: 20:47
21

Royal Antwerp FC lijkt stilaan de aansluiting met de top vier te gaan verliezen. Na het verlies tegen Club Brugge heeft het ook punten verloren tegen SV Zulte Waregem. Het werd 0-1 voor de ploeg van Francky Dury.

Een stevig begin, met twee ploegen die enkele ferme tackles in huis hadden, zorgde voor flink wat frustratie in het wedstrijdbegin. Het zorgde ook voor het uitvallen van Zulte Waregem-spits Chory en de komst van Jelle Vossen.

We kregen ook kansen. Waar Antwerp al vroeg tegen een achterstand aankeek tegen Club Brugge, probeerde het nu zelf vroeg op voorsprong te komen via onder andere Pieter Gerkens en Dieumerci Mbokani. Scoren deed het niet, een kans geven om Zulte Waregem weer in de wedstrijd te laten komen wel.

Toch bleef Antwerp de beste mogelijkheden bij elkaar spelen. Maar het was Essevee dat het eerst kon scoren. Olivier Deschacht bediende – met zijn rechter – Jelle Vossen. Die kopte richting Gianni Bruno, met de 0-1 tot gevolg. Die stand bleef ook staan tot de rust.

De tweede helft zorgde amper voor goed voetbal, met een duel dat bol stond van het balverlies, viriel spel en een gebrek aan ruimte. Antwerp probeerde wel tegen te prikken, maar raakte amper tot aan het doel van Bostyn.

Zulte Waregem kreeg ook enkele kleine kansen, maar echt aan het werk moesten beide doelmannen niet komen. Antwerp scoorde uiteindelijk wel, maar dat werd terecht afgekeurd vanwege hands. Alles te herdoen voor Antwerp, maar het slaagde er niet meer in om tot scoren komen. Het bleef 0-1.

De bezoekers blijven ondanks de overwinning steken op een vijftiende plek, maar nemen nog wat meer voorsprong op KV Mechelen, Moeskroen en Waasland-Beveren. Antwerp blijft steken op een zevende plek in de stand.