Lissens na debuut voor Anderlecht: Opgelucht, minder blij met de rode kaart

Lissens na debuut voor Anderlecht: "Opgelucht, minder blij met de rode kaart"

Lucas Lissens zal zich zijn debuut bij RSC Anderlecht nog lang herinneren. Ondanks een sterke partij werd de 19-jarige verdediger tegen KV Oostende vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd met een rode kaart. Toch is Lissens reeds volwassen genoeg om dat meteen van zich af te schudden.

Via de officiële kanalen van Anderlecht blikte Lissens terug op zijn eerste officiële speelminuten bij het eerste elftal. "Ik was gewoon heel excited om aan de wedstrijd te beginnen en ik dacht wel dat ik er klaar voor was. Ik heb mij proberen voorbereiden zoals altijd, zoals voor een andere match. Eens dat die match begonnen is, vergeet je alles en zat ik er in. Ik heb de meeste duels gewonnen, het team zat goed in de match spijtig genoeg tot de rode kaart", klinkt het.

Lissens legt uit hoe de rode kaart tot stand kwam. "De bal schiet wat ver van mijn voet. Ik wil die dan recupereren en ik zet een sliding in. Ik probeer mezelf nog in te houden en mijn voet terug te trekken aan het einde, maar de ref besliste dat het rood was. Ik leg me neer bij die beslissing."

Ondanks de uitsluiting smaakt deze wedstrijd naar meer voor Lissens. "Ik ben blij met mijn debuut, minder blij met de rode kaart en opgelucht met de overwinning", besluit het Anderlecht-jeugdproduct.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie