Tien man van Bilbao dwingen Real tot het uiterste: late goals Benzema beslissend

16-12-2020 07:14 Laatste update: 07:40
2

Real Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao met bijzonder veel moeite in winst omgezet. De Basken speelden lang met tien man in Estadio Alfredo di Stéfano, maar incasseerden pas in de slotfase de beslissende twee goals van Karim Benzema: 3-1. Ook Thibaut Courtois was belangrijk met een save in de slotfase.

In de rust had niemand kunnen bevroeden dat het een lastige avond zou worden voor De Koninklijke. Raúl García kreeg na dertien minuten al zijn tweede gele kaart waardoor het bezoek uit het Baskenland bijna tachtig minuten met een man minder moest spelen en net voor het einde van de eerste helft maakte Toni Kroos er ook nog eens 1-0 van. De Duitser vond vanaf een meter of twintig het net met een droge knal.

Toch maakten de tien spelers van Bilbao het leven van Real zuur in de tweede helft. Ander Capa zorgde namelijk in minuut 52 voor de gelijkmaker en vervolgens trokken ze een muur op die maar moeilijk geslecht kon worden door de Madrilenen. Een kwartier voor tijd lukte het toch: Karim Benzema kopte van dichtbij raak uit een voorzet van Dani Carvajal. Diep in blessuretijd maakte de Franse spits ook nog zijn tweede van de avond: 3-1.

Dat bleek de beslissing in de wedstrijd, want de Basken in ondertal konden zich niet nog eens oprichten en De Koninklijke bleef daardoor eenvoudig overeind in de slotfase. De formatie van trainer Zinédine Zidane meldt zich weer op plaats drie in La Liga en heeft hetzelfde puntenaantal als Atlético Madrid en Real Sociedad, de ploegen die boven ze staan. De stadgenoot heeft echter nog twee wedstrijden tegoed.