'Terzic-effect' bij Dortmund: eerste wedstrijd na ontslag van Favre levert zege op

15-12-2020 23:15

Borussia Dortmund heeft na het ontslag van trainer Lucien Favre de rug weten te rechten. Onder interim-trainer Edin Terzic werd de uitwedstrijd bij Werder Bremen met 2-1 gewonnen.

Na twaalf minuten zag het er goed uit voor BVB. Raphaël Guerreiro maakte er 0-1 van door na een afgeslagen voorzet van dichtbij binnen te tikken en daarmee deed Dortmund vertrouwen op. De vorige wedstrijd in de competitie, afgelopen zaterdag tegen VfB Stuttgart, werd namelijk met 1-5 verloren en dus hadden de mannen in het zwart en geel wat recht te zetten.

Toch ging het allemaal niet vanzelf voor Dortmund. Na een klein half uur spelen zorgde Kevin Möhwald namelijk al voor de gelijkmaker door vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten en in het vervolg van eerste helft bleef Werder relatief eenvoudig overeind. Pas tien minuten voor tijd wist de formatie van interim-trainer Terzic weer toe te slaan en daar had het de hulp van de thuisploeg voor nodig.

Werder-keeper Jiri Pavlenka haalde Manuel Akanji neer en dus floot de scheidsrechter voor een strafschop. Marco Reus schoot die in eerste instantie nog op Pavlenka, maar in de rebound was het wel raak. Die 1-2 kwamen Die Werderaner niet meer te boven en dus boekte Dortmund in de eerste wedstrijd onder Terzic meteen een overwinning. De club stijgt naar plaats vier in de Bundesliga, maar VfL Wolfsburg kan met een zege die plek weer overnemen. Axel Witsel speelde de hele match en kreeg geel.