Debutant Lissens pakt rood bij Anderlecht, maar paars-wit wint wel van KV Oostende

15-12-2020 22:54
49

RSC Anderlecht heeft dinsdag met 2-1 gewonnen van KV Oostende. Na de rust en bij een dubbele voorsprong kreeg debutant Lucas Lissens bij Anderlecht rood. Oostende kwam nadien nog bijna terug, maar Anderlecht wist eens een keer een slotfase te overleven zonder puntenverlies.

Anderlecht heeft aan de zege tegen KRC Genk (1-0) een vervolg gebreid. In de eerste helft opende Lukas Nmecha de score. De aanvaller verdubbelde na de rust de score. Hij deed dat op strafschop en verschalkte Guillaume Hubert met een panenka.

Paars-wit gaf tegen KV Oostende lang niets weg. Dat kwam mede door Lissens. De debutant viel lang positief op. Dat veranderde in de 69 minuut. Hij verloor de bal en wilde dat zelf rechtzetten. Hij deed dat evenwel met een sliding inclusief gestrekt been. Rood was terecht zijn deel.

Na de rode kaart ging KV Oostende vol voor haar eigen kansen. Na een communicatiefout tussen Timon Wellenreuther en zijn achterhoede kon Cameron McGeehan profiteren. Met de 2-1 op het bord rook Oostende bloed, maar het kwam uiteindelijk niet verder dan de aansluitingstreffer.

Door de zege staat Anderlecht nu op de 5e plaats met 29 punten. Dat zijn er 4 minder dan Club Brugge. De leider speelt donderdag nog op het veld van KV Mechelen. KV Oostende blijft 9e met 22 punten.