Manchester City heeft niet genoeg aan 75 procent balbezit en 25 doelpogingen

Manchester City heeft niet genoeg aan 75 procent balbezit en 25 doelpogingen

15-12-2020 22:52

Manchester City lijkt dit seizoen geen serieuze rol te gaan spelen in de strijd om de Premier League-titel. De ploeg van Pep Guardiola had vrijwel voortdurend de bal in zijn bezit tegen West Bromwich Albion, maar liet in eigen huis dure punten liggen tegen The Baggies.

De midweekse wedstrijd verliep volgens verwachting: West Brom kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans via Karlan Grant, maar betrok daarna de verdedigende stellingen, Kevin De Bruyne en de zijnen moesten een opening zien te vinden. Dit lukte uiteindelijk na een half uur spelen: Raheem Sterling combineerde met João Cancelo, haalde de achterlijn en gaf voor op Ilkay Gündogan, die de trekker overhaalde.

Nog voor rust had de promovendus echter al de 1-1 binnengefrommeld. Semi Ajayi won op de rand van de zestien een lijf-aan-lijfgevecht met Aké, waarna zijn schuiver werd getoucheerd door Rúben Dias: onhoudbaar voor doelman Ederson, eigen doelpunt voor de Portugees. Manchester City kon weer helemaal opnieuw beginnen, maar kon geen bressen in de geel-rode muur slaan. The Citizens hadden meer dan 75 procent balbezit en losten 25 doelpogingen: Gündogan én Sterling hadden in de extra tijd de 2-1 nog op hun hoofd, maar doelman Sam Johnstone redde een punt voor de gasten.

De nummer twee van het vorige seizoen komt nu met twintig punten op een zesde plek, die het voorlopig echter moet delen met West Ham United, Everton, Manchester United en Wolverhampton Wanderers. The Citizens staan op vijf punten van koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool, die woensdag tegen elkaar spelen.