Schotten boordevol vertrouwen: Er is respect, maar de fans zijn blij met Antwerp

Schotten boordevol vertrouwen: "Er is respect, maar de fans zijn blij met Antwerp"

15-12-2020 16:40 Laatste update: 21:35
5

Antwerp moet in februari vol aan de bak tegen de Schotse Rangers wil het zijn Europese avontuur nog wat verlengen. De Schotse supporters zijn blij met de loting, volgens hen is Antwerp een haalbare kaart. De goede prestaties van de Rangers zetelen de club echter met een probleem op, zo zouden er een heleboel spelers kunnen vertrekken in de winter.

Nog steeds ongeslagen in de competitie en in Europa onder meer Benfica afgetroefd voor de groepswinst, de Rangers-fans zitten boordevol vertrouwen dezer dagen. "De supporters zijn erg positief over deze loting, het gevoel leeft dat ze Antwerp aankunnen en kunnen doorstoten naar de volgende ronde", vertelt Stewart Franklin, Schots voetbalkenner voor het Rangers-platform Gersnet, in een exclusief gesprek.

"Begrijp het niet verkeerd, er is zeker respect voor Antwerp. Maar, de supporters gaan er van uit dat de club een gelijkaardig niveau heeft als Standard, een club die ze twee keer de baas waren dit seizoen", vervolgt Franklin. "De overwinning van Antwerp tegen Tottenham deed wel enkele wenkbrauwen fronsen, veel supporters zijn dan ook nieuwsgiering naar Antwerp. De twee ploegen hebben elkaar ook nog nooit ontmoet, het zou dus wel eens een boeiend tweeluik kunnen worden."

De overwinning van Antwerp tegen de Engelse topclub verleidt ook coach Steven Gerrard tot enige voorzichtigheid. "Hij wil het enthousiasme toch wat temperen, zo vertelde hij na de loting dat Antwerp beter is dan wat de huidige positie in de competitie doet vermoeden. Maar, met de huidige vorm zullen ze ongetwijfeld wel goede hoop hebben om door te stoten. Al is het nog lang, er kan dus nog veel veranderen", aldus de Franklin.

Dat er nog veel kan veranderen zijn overigens geen loze woorden, de goede prestaties van de Schotse topclub leveren enkele spelers heel wat interesse op. "Het valt nog te bezien hoe de kern er uit ziet na januari, een heleboel spelers staan in de belangstelling van andere clubs." Volgens Franklin moeten de Rangers echter in staat zijn om enkele vertrekkers op te vangen. "De grote sterkte van dit team is dat ze een brede kern hebben, op enkele sterkhouders na kan er makkelijk geroteerd worden", besluit de Schot. Antwerp heeft alvast ruim de tijd om de wedstrijd voor te bereiden, de duels staan op 18 en 25 februari op de planning.