Na KVO grijpt ook Westerlo in met straf voor eigen spelers na lockdownfeest

Na KVO grijpt ook Westerlo in met straf voor eigen spelers na lockdownfeest

15-12-2020 15:30
5

Bij KVC Westerlo heeft men gereageerd nadat aan het licht was gekomen dat één van hun spelers een 'lockdownfeestje' had gehouden. De Kemphanen hebben dan ook besloten om de speler in kwestie, Tuur Dierckx, te straffen.

'Wij hebben akte genomen van deze berichten en de nodige informatie ingewonnen. We respecteren in elk geval de privacy van onze voetballers voor gebeurtenissen die in hun privéleven plaatsvinden. We vinden het dan ook niet opportuun om hun namen of verdere details vrij te geven', geeft Westerlo aan in een reactie op de officiële website.

De club beseft ook dat de actie van hun spelers niet door de beugel kan. 'Desondanks erkennen we nadrukkelijk dat voetballers een voorbeeldrol hebben en dat de regels hieromtrent heel duidelijk zijn. Niet alleen vanuit de overheid is hier duidelijk over gecommuniceerd, maar ook binnen KVC Westerlo zijn de regels altijd helder meegedeeld. Deze regels zijn dikwijls herhaald en er was niet de minste twijfel over wat al dan niet is toegestaan. We betreuren dan ook de feiten en vinden de gebeurtenissen onacceptabel.'

Straf
Westerlo is dan ook duidelijk, er zal een straf volgen. 'Wie de coronaregels overtreedt, wordt beboet. Dat is voor iedereen zo, ook voor voetballers. Door de grotere verantwoordelijkheid die zij dragen, zowel in hun voorbeeldrol als ten opzichte van hun collega-voetballers, vinden we het echter opportuun om hier ook intern gevolg aan te geven.'

Er wordt een gesprek aangeknopen met de spelers, die ook een boete zullen krijgen. Die zal integraal aan een goed doel worden geschonken. 'De zaak wordt vanaf nu verder intern afgehandeld en we trachten ons verder te concentreren op het sportieve gedeelte', besluit Westerlo.

Ook bij KV Oostende werd er een speler betrapt op het houden van een lockdownfeestje. Fabrice Ondoa kreeg echter een nog stevigere straf. Zijn contract werd ontbonden.