Vertonghen: Dat ik op de bank zat, had niets met Mourinho te maken

Vertonghen: "Dat ik op de bank zat, had niets met Mourinho te maken"

15-12-2020 13:15 Laatste update: 13:19

Vertonghen leeft helemaal op bij Benfica Lissabon in Portugal. Vorig seizoen zat hij geregeld op de bank bij Tottenham, maar dat had volgens hem niets met coach José Mourinho te maken. 

"Ik heb niet veel gespeeld onder hem, maar ik had echt het gevoel dat hij veel vertrouwen had in mij en dat hij op me rekende", aldus Vertonghen bij Sporza"Ik hoor hem nog af en toe en het feit dat ik op de bank zat, had niets met hem te maken. Ik zat in een periode dat ik niet kon brengen wat ik hoorde te brengen. Ik vond dat hij me eigenlijk nog veel opstelde voor wat ik liet zien."

Een ongelukkige botsing met Toby Alderweireld was de échte boosdoener. "Veel mensen weten dat niet, maar ik heb daar heel lang heel veel last van gehad: hoofdpijn en duizeligheid. Dat is nu de eerste keer dat ik dat zeg. Ik had niet mogen voortspelen en ik ben in totaal negen maanden op de sukkel geweest en daarom kon ik niet brengen wat ik wou."

Vertonghen had duidelijk veel last van die klap. "Ik had nog een jaar contract, dus ik moest spelen. Maar als ik speelde, speelde ik slecht. Niet veel mensen wisten dat, dat was mijn eigen keuze, het is geen verwijt naar iemand. Ik wist gewoon niet wat ik moest doen. Het was wedstrijd na wedstrijd en training na training. Elke keer was er een nieuwe impact. Toen kwam die lockdown en heb ik twee maanden kunnen rusten en daarna was het beter", besluit hij.