Vertonghen weet wanneer hij stopt: 99% zeker dat ik hier mijn carrière afsluit

Vertonghen weet wanneer hij stopt: "99% zeker dat ik hier mijn carrière afsluit"

15-12-2020 12:30
7

Jan Vertonghen voetbalt in de herfst van zijn carrière in het zonnige Lissabon. De Portugese topclub Benfica bood de Rode Duivel een driejarig contract aan, het wordt naar alle waarschijnlijkheid ook zijn laatste contract als profvoetballer. Vertonghen wil zijn carrière afsluiten in Portugal.

Na acht jaar Premier League voetbal was Vertonghen toe aan een nieuwe (zuiderse) uitdaging. De blik ging eerst richting Italië en Spanje, uiteindelijk was het echter het Portugese Benfica dat de Rode Duivel wist te overtuigen. Een keuze die hij zich nog geen seconde heeft beklaagd.

"Het is een grote club met een prachtig stadion en veel historie. Dit is het beste dat me kon overkomen, drie jaar contract bij een club met ambitie in Europa en in een mooie stad", vertelt Vertonghen aan Sporza. De verdediger is gelukkig in Portugal, en denkt er ook aan zijn carrière bij Benfica af te sluiten.

"Zeg nooit nooit, maar dit is mijn laatste bestemming. Over drie jaar ben ik 36, dat is een gezegende leeftijd voor een voetballer. Ik doe er misschien nog een jaartje bij, maar het is echt 99% zeker dat ik hier afsluit", aldus Vertonghen, die in één klap de hoop van menig Belgische club van tafel veegt. Die Belgische interesse was er overigens wel degelijk voor zijn transfer. "Ik kreeg veel telefoontjes, maar ik wou écht naar het zuiden."