Einde van Dewaest bij Genk: 'Vertrek in januari dringt zich op'

Einde van Dewaest bij Genk: 'Vertrek in januari dringt zich op'

15-12-2020 10:30 Laatste update: 10:44
10

Bij KRC Genk zit men dun bezaaid met de centrale verdedigers en moest men tegen RSC Anderlecht nog een beroep doen op Dries Wouters. De Limburgers hebben met Sébastien Dewaest nochtans een verdediger op de loonlijst staan. Hij lijkt echter zijn laatste wedstrijd gespeeld te hebben voor de club.

Bij Genk beseft men dat er achterin een extra verdediger nodig is en is men dan ook van plan om een nieuweling in huis te halen. Dat betekent volgens Het Laatste Nieuws ook het definitieve einde van Dewaest bij de club.

De voormalige kapitein van Genk zit sinds midden september in de Genkse B-kern en kreeg ook onder John van den Brom nog geen minuten. De clubleiding sprak inmiddels al met Dewaest, maar dat zorgde niet voor een oplossing tussen beide partijen.

Het staat dus ook zo goed als vast dat Dewaest mag vertrekken in januari. De verdediger heeft echter nog een contract tot medio 2023 bij de club én is één van de best betaalde spelers bij Genk. Het wordt voor de Limburgers dus niet makkelijk om een ploeg te vinden die Dewaest met zijn loon in huis wil halen.