'Brighton  denkt eraan om Tau komende winter al weg te halen bij Anderlecht'

'Brighton denkt eraan om Tau komende winter al weg te halen bij Anderlecht'

15-12-2020 08:01
11

Bij RSC Anderlecht kan men alle kwalitatieve spelers goed gebruiken en hoopt men de huidige kern dan ook tot het einde van het seizoen bij elkaar te kunnen houden. Percy Tau is echter één van de spelers die wél al kan vertrekken.

De Zuid-Afrikaan Tau wordt momenteel gehuurd van Brighton & Hove Albion, waar men dringend op zoek is naar versterking. De club van Mathew Ryan en Leandro Trossard heeft het moeilijk in de Premier League en denkt er volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad aan om Tau in januari terug naar Engeland te halen.

Eerder lukte dat voor Brighton niet door de moeilijke regels om een werkvergunning te bemachtigen in Engeland. Na Brexit zijn die regels, met enige interpretatie, versoepeld voor niet-Europeanen, waardoor men bij Brighton de optie bekijkt om Tau toch al terug naar Engeland te halen.

Voor Anderlecht zou het alvast een flinke domper zijn. De aanvallende middenvelder was tot voor zijn blessure een basispion bij paars-wit en wist vier keer te scoren in twaalf partijen.