Na Ondoa wordt ook Westerlo-speler Dierckx betrapt op houden van 'lockdownfeestje'

Na Ondoa wordt ook Westerlo-speler Dierckx betrapt op houden van 'lockdownfeestje'

15-12-2020 07:30
5

In Eerste Klasse B kon KVC Westerlo afgelopen vrijdag broodnodige winst pakken tegen de jonkies van Club Brugge. Dat moest blijkbaar ook gevierd worden. Zo werden twee spelers van Westerlo betrapt op een lockdownfeestje.

In de nacht van zaterdag op zondag werd Westerlo-speler Tuur Dierckx, ex-speler van Club Brugge en Royal Antwerp FC, betrapt op het houden van een 'lockdownfeestje' in zijn appartement in Antwerpen. Tot diep in de nacht werd er gefeest, waarop de andere bewoners van het appartementsgebouw na het vele lawaai besloten om de politie te bellen.

"Ter plaatse vond inderdaad een lockdownfeestje plaats", zegt politiewoordvoerder Willem ­Migom aan Het Nieuwsblad. "In totaal hebben onze agenten veertien aanwezigen aangetroffen: negen mannen en vijf vrouwen. Van afstand houden was geen sprake. De aanwezigen waren ­elkaar nog aan het knuffelen toen de agenten al binnen stonden", klinkt het.

De negen mannen zouden overwegend profvoetballers uit Eerste Klasse B geweest zijn. Wim Van Hove, algemeen directeur van Westerlo, spreekt over twee voetballers van zijn club. "We zullen dit intern behandelen en ik ­vermoed dat het laatste woord nog niet gezegd is. Uiteraard vind ik dit ­bijzonder jammer", klinkt het.

Dierckx is niet de enige voetballer die wordt betrapt op het houden van een 'lockdownfeestje'. Dat gebeurde recent ook nog met KVO-doelman Fabrice Ondoa.