'Vertrek Maehle staat vast, Atalanta en Marseille doen bod bij KRC Genk'

'Vertrek Maehle staat vast, Atalanta en Marseille doen bod bij KRC Genk'

15-12-2020 07:14 Laatste update: 07:28
14

Voor Joakim Maehle nadert het einde bij KRC Genk. De Deense rechtsachter staat op het punt om te vertrekken voor een som van minstens tien miljoen euro. Enkel zijn bestemming is nog niet bekend.

Maehle stond op het punt om in oktober nog te vertrekken richting Olympique Marseille, maar daar stak Genk in laatste instantie nog een stokje voor. Niet naar de zin van Maehle, die bijzonder gefrustreerd reageerde. Hij maakte dan ook snel duidelijk dat hij blijft azen op een vertrek en volgens Het Laatste Nieuws zal dat de volgende transferperiode ook gebeuren.

De interesse in Maehle is er ook zeker niet op geminderd. Genk heeft ook concrete aanbiedingen binnen van een Italiaanse en Franse club. Meer bepaald Atalanta Bergamo en Marseille. Beide clubs zijn dringend op zoek naar een rechtsachter en hebben hun zinnen gezet op de Deen van Genk. De Limburgers kregen zelfs al aanbiedingen binnen van minstens tien miljoen euro. Naast Atalanta en Marseille toont ook Olympique Lyon interesse, maar van een bod is nog geen sprake.

Ondanks zijn vertrekwens is Maehle wel blijven presteren bij Genk. De Deense international miste nog geen minuut en zit aan één doelpunt en vier assists in zestien wedstrijden.