Bosz: 'Wel leuk: hij had donderdagmorgen om 07.00 uur al een tentamen'

Bosz: 'Wel leuk: hij had donderdagmorgen om 07.00 uur al een tentamen'

14-12-2020 23:51
0

Peter Bosz pakte zondag met zijn Bayer Leverkusen de koppositie in de Bundesliga na een 4-1 overwinning op Hoffenheim. Een van de opvallendste spelers in het team van Bosz is de pas zeventienjarige Florian Wirtz, die 'gewoon' nog naar school gaat.

Bosz had voor dit seizoen niet verwacht dat de start van het seizoen zo goed zou verlopen. "Het is verrassend als je kijkt naar wat er al is gebeurd dit seizoen", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In de zomer zijn we Kai Havertz kwijtgeraakt aan Chelsea. Kai was onze beste speler en betrokken bij veel goals. Datzelfde geldt voor spits Kevin Volland, die op zijn 28ste koos voor een buitenlands avontuur bij AS Monaco. Verder viel in juli met Paulinho nog een aanvaller weg met een gescheurde kruisband."

Een van de spelers die indruk maakt bij Leverkusen dit seizoen is Wirtz. "Is wel leuk: afgelopen week had Florian op donderdagmorgen om 7.00 uur al een tentamen. Want die jongen gaat nog 'gewoon' elke dag naar school", aldus Bosz. "Wij speelden ’s avonds Europa League, een wedstrijd tegen Slavia Praag die ging om groepswinst. Het liefst heb ik hem dan op het veld, maar nu heb ik hem een keer buiten de selectie gelaten."

Het schema van Wirtz is een bijzondere. "Hij gaat 's morgens om 07.30 uur naar school, tot 09.30 uur. Dan is-ie om 9.45 uur op de club en beginnen we om 10.00 uur met de voorbereiding op de groepstraining van half elf. Uurtje trainen, want langer doe ik niet met zoveel wedstrijden kort op elkaar. Dan is het 12.00 uur klaar, douchen en dan gaat-ie een hele middag terug naar school."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie