UPDATE: Seraing is topschutter Mikautadze weken kwijt door schorsing

UPDATE: Seraing is topschutter Mikautadze weken kwijt door schorsing

14-12-2020 21:55 Laatste update: 15-12-2020 17:47

Georges Mikautadze is een fenomeen in de eerste speelronde van de Proximus League. De Franse aanvaller van Seraing liet de netten dit seizoen al zestien keer trillen, maar kreeg vandaag zijn schorsingsvoorstel te horen na een rode kaart tegen RWDM. De aanvaller krijgt 4 speeldagen schorsing, Seraing kan nog in beroep gaan.

Zondag pakte Georges Mikautadze een rode kaart tegen RWDM. De aanvaller plantte zijn studs op het lichaam van tegenstander Gilles Ruyssen, en krijgt van de KBVB een bijzonder zware straf opgelegd. Het Bondsparket vorderde namelijk een schorsing van maar liefst vier speeldagen (waarvan drie effectief), én een bijkomende boete van van 2.000 euro (waarvan 1.750 effectief). 

Daardoor mist Mikautadze de belanrijke duels tegenover Deinze, Westerlo en Club NXT. Seraing kan wel nog in beroep gaan tegen de zware vordering van het Bondsparket. 

Update: Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal besliste om Mikautadze een schorsing van drie weken effectief plus één week voorwaardelijk op te leggen. De schorsing gaat in vanaf 17 december. Dit seizoen was Mikautadze in 14 duels goed voor 16 doelpunten. Niemand in de Proximus League doet dit seizoen voorlopig beter.