Kansen in Europa League: Antwerp moet niet bang zijn, Kiev hetzelfde als Zenit

Kansen in Europa League: "Antwerp moet niet bang zijn, Kiev hetzelfde als Zenit"

14-12-2020 17:45
2

Antwerp heeft Rangers geloot in de Europa League en Club Brugge moet aantreden tegen Dynamo Kiev. Volgens Gilles De Bilde maken beide Belgische clubs kans op de volgende ronde.

“De Schotse competitie is toch een pak minder sterk dan de Engelse”, begint De Bilde. “Glasgow Rangers is dan wel een grote naam in het voetbal, maar toch vooral een naam uit het verleden. Pas recent zijn ze aan het terugkomen. Het is alleen spijtig voor Antwerp dat ze eerst thuis spelen.”

Antwerp moet uitkijken dat het geen tegengoal incasseert in de heenwedstrijd van de Europa League. “Als ze in die match een tegengoal incasseren, wordt het link. Maar op basis van wat ze al laten zien hebben dit seizoen in Europa, moet Antwerp niet bang zijn van de Rangers”, citeert Het Laatste Nieuws.

Club Brugge neemt het op tegen Dynamo Kiev. “Dynamo is toch een beetje hetzelfde verhaal als Zenit, waartegen Club twee keer gewonnen is. Sportief staan ze zelfs minder hoog aangeschreven. In Brugge kennen ze ook de reisomstandigheden richting die landen. Als Club zijn normale niveau haalt, moet het lukken.”