Van den Brom zoekt plan B: “KRC Genk tegen Anderlecht slachtoffer eigen succes

Van den Brom zoekt plan B: “KRC Genk tegen Anderlecht slachtoffer eigen succes"

14-12-2020 17:27
4

KRC Genk ging onderuit tegen RSC Anderlecht afgelopen speeldag. Jacky Mathijssen analyseerde de wedstrijd tegenover Het Belang van Limburg en concludeerde dat coach John Van den Brom een plan B nodig heeft.

“Van den Brom moet op plan B broeden”, begint Mathijssen. “Anderlecht klopte verdiend leider KRC Genk, omdat Kompany en zijn spelers knap werk verrichtten. Genk werd een beetje slachtoffer van zijn eigen succes: de duidelijke patronen binnen de 3-4-3 zorgen er ook voor dat je als coach van de tegenpartij er een goed antwoord op kan proberen te formuleren.”

“Er werd heel snel doorgedekt en de bepalende spelers aan de bal - Heynen, Ito en Bongonda - kregen op geen enkel moment comfort om te voetballen”, gaat Mathijssen verder. “Anderzijds stonden de drie Genkse verdedigers vaak tegen één opponent (Nmecha, red.), waardoor op het middenveld Sambi Lokonga vanuit een zetel kon voetballen.”

Van den Brom moet nu een plan B zoeken bij KRC Genk. “Als daarbij ook de individuele vorm van de dag veel beter is bij de thuisploeg dan bij de bezoekers, krijg je dit soort wedstrijd. Omdat deze situatie nog zal voorkomen, zal John van den Brom moeten broeden op een plan B.”

“Waarin hij met kleine verschuivingen - dat moeten slechts twee spelers zijn, die iets hoger gaan spelen of naar rechts of links schuiven - opnieuw voor een betere opbouw kan zorgen en waardoor zijn bepalende spelers meer kansen krijgen om hun acties te maken”, aldus Mathijssen.