LIVE: Europa League-loting, op zoek naar tegenstanders voor Antwerp en Brugge

LIVE: Europa League-loting, op zoek naar tegenstanders voor Antwerp en Brugge

14-12-2020 11:00 Laatste update: 12:49
11

De groepsfases van de Champions League en de Europa League. Met Royal Antwerp FC en Club Brugge wisten twee clubs te overwinteren. Vanaf 13u volgt VoetbalPrimeur.be LIVE de loting van Antwerp en Club Brugge. Om 12u trappen we af met de Champions League loting.

 

Het scheelde twee centimeter of we hadden maandag Club Brugge met de Champions League draw gehad in Nyon. Helaas strandde de knal van Charles De Ketelaere op de lat en zien we Lazio terug bij de laatste zestien in de Champions League.

Bij de loting van de Champions League is het eenvoudig. De groepswinnaars treffen elk een ploeg die tweede is geëindigd in haar groep. Ploegen van hetzelfde land kunnen elkaar niet treffen. Ploegen die elkaar troffen in de groepsfase, ontlopen elkaar nu zeker.

Seeded Teams: Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Dortmund, Juventus, PSG
Unseeded Team: Atlético Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona, Leipzig

Hoe lekker de aperitief ook is, natuurlijk is voor België maandag de Europa League het hoofdgerecht. Club Brugge en Antwerp wisten zich te plaatsen voor de laatste 32. Club Brugge is een 'seeded team' oftwel reekshoofd. Het behoorde immers tot de beste vier derdes van de Champions League. Samen met de groepswinnaars van de Europa League komen ze in één pot.

Royal Antwerp FC is een 'unseeded team'. Dat zijn ook de nummers twee na de groepsfase van de Europa League en de vier slechtste vierdes na de groepsfase van de Champions League.

Club Brugge is dus in vergelijking met Antwerp mogelijk twee keer in het voordeel. Op papier heeft een meer kans op een mindere sterkere tegenstander. Blauw-Zwart begint op donderdag 18 februari ook eerst uit en mag de klus klaren thuis op donderdag 25 februari. Antwerp begint thuis en wacht dan een verplaatsing.

Ook in de Europa League kunnen landen van hetzelfde land elkaar niet treffen. We krijgen voorlopig nog Club Brugge – Royal Antwerp FC in de Europa League. Ploegen die elkaar troffen in de groepsfase kunnen ook niet tegen elkaar uitkomen bij deze loting.

Seeded teams: CLUB BRUGGE, AC Milan, Arsenal, Ajax, Club Brugge, Dinamo Zagreb, Hoffenheim, Leicester, Leverkusen, Manchester United, Napoli, PSV, Rangers, Roma, Shakhtar Donetsk, Tottenham, Villarreal 
Unseeded teams: ROYAL ANTWERP FC, Benfica, Braga, Crvena zvezda, Dynamo Kyiv, Granada, Krasnodar, LOSC Lille, Maccabi Tel-Aviv, Molde, Olympiacos, Real Sociedad, Salzburg, Slavia Praha, Wolfsberg, Young Boys