Koeman lovend na overwinning FC Barcelona: 'Het wordt hem niet makkelijk gemaakt'

Koeman lovend na overwinning FC Barcelona: 'Het wordt hem niet makkelijk gemaakt'

14-12-2020 07:33 Laatste update: 07:34
1

Ronald Koeman stelt dat FC Barcelona nog steeds kans maakt op het landskampioenschap. De Catalanen wonnen zondag met de nodige moeite van Levante (1-0), waardoor ze niet nog verder achterop raakten in titelstrijd.

"Het was lastig", zei Koeman meteen na afloop van de zwaarbevochten zege op Levante. "We gingen in de tweede helft beter spelen. Het was een verdiende en zwaarbevochten zege. Deze overwinning geeft ons vertrouwen voor woensdag", blikt Koeman vooruit op het duel met Real Sociedad.

Messi moest Barcelona behoeden voor nieuw puntenverlies. De superster besliste in minuut 76 de wedstrijd, op aangeven van Frenkie de Jong. "Je moet beseffen dat het hem niet makkelijk wordt gemaakt", zegt Koeman over Messi. "Messi werd door veel spelers gedekt, maar hij heeft weer laten zien dat hij beslissend is."

Barcelona heeft momenteel een achterstand van negen punten op koplopers Real Sociedad en Atlético Madrid. Toch denkt Koeman dat zijn ploeg een goede kans maakt om kampioen te worden. "Natuurlijk zijn we nog steeds kandidaat voor de titel. Als we ons verbeteren, meer vertrouwen krijgen en effectiever worden, dan maken we zeker kans. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan."