Yaremchuk voelt zich weer als een vis in het water: Hein is een grote meneer

Yaremchuk voelt zich weer als een vis in het water: "Hein is een grote meneer"

13-12-2020 23:10
13

KAA Gent hoopt eindelijk een kantelpunt gevonden te hebben. Tegen Standard Luik kwam het vroeg en ongelukkig op achterstand, maar uiteindelijk trok Roman Yaremchuk de Buffalo's over de streep: 2-1. De wispelturige Oekraïner lijkt weer helemaal goed in zijn vel te zitten. Met dank aan Hein Vanhaezebrouck, geeft hij zelf aan.

Vanhaezebrouck is pas ruim een week opnieuw aan de slag bij Gent, maar de gewezen kampioenenmaker heeft al indruk gemaakt. "Ik ben zeer blij dat ik met Hein kan werken. Hij is de juiste man op de juiste plaats", haalt Yaremchuk nu al de loftrompet boven bij Sporza. "Hein is de grote baas, een grote meneer. Onder hem kan ik veel leren, onder hem kan ik progressie maken", deelt de spits nog een sneertje uit naar voorgangers Laszlo Bölöni en Wim De Decker.

De ijzeren hand van Vanhaezebrouck zou de Gentse selectie deugd kunnen doen. "We hebben sterke individuen rondlopen", beseft Yaremchuk. "Potentieel vormen we een van de sterkste teams in de liga, maar de nederlagen hebben aan ons gevreten. We waren ons zelfvertrouwen kwijt. Hopelijk is dit een nieuwe start voor ons. Ik voel me alvast goed."

Dat is ook belangrijk bij Yaremchuk, die in het verleden al openlijk liet blijken dat het vertrouwen niet altijd in het zenit staat. Ook dit seizoen beleefde hij al enkele moeilijke momenten. Zo aasde de goalgetter tijdens de zomermercato nadrukkelijk op een vertrek. Toen die transfer er niet kwam, kroop dat in het kopje en tastte het zijn torinstinct aan. Is Yaremchuk nu bevrijd?