Union doet gouden zaak en sluit 'heenronde' af met zeven punten op nummer twee

Union doet gouden zaak en sluit 'heenronde' af met zeven punten op nummer twee

13-12-2020 22:55

Union Saint-Gilloise lijkt steeds meer de gedoodverfde kampioen in Eerste Klasse B. De Brusselaars gingen zondag met het kleinste verschil winnen op het veld van Lommel SK: 0-1. Daardoor lopen ze verder weg van de concurrentie in de rangschikking.

Union had het nochtans niet onder de markt tegen Lommel. De troepen van Felice Mazzu vonden maar moeilijk openingen in de taaie afweer van de Limburgers. Bovendien maakte de rode kaart voor Jonas Bager de uitdaging nog een beetje zwaarder. Uiteindelijk toonde Union voldoende karakter: tien minuten voor tijd toverde Brighton Labeau de winnende treffer op het scorebord.

Door die minimale overwinning doet Union een reuzezaak in de stand. Eerste achtervolger Seraing FC had eerder namelijk verloren van RWDM. Daardoor bedraagt de achterstand van de Luikenaars nu al zeven punten. KVC Westerlo staat één eenheid verderop. In Eerste Klasse B zit de 'heenronde' - de acht teams bekampen elkaar geen twee, maar vier keer - er inmiddels helemaal op. Met nog veertien speeldagen voor de boeg staat Union er dus uitstekend voor.