Juventus pakt een zes op zes, Ronaldo scoort twee strafschoppen

Juventus pakt een zes op zes, Ronaldo scoort twee strafschoppen

13-12-2020 19:55

Juventus nmaakte midweeks indruk op bezoek bij FC Barcelona, maar draait in de Serie A een stuk moeizamer. Juve koerste tegen Genoa lange tijd op een gelijkspel af, maar kon uiteindelijk wel weer een zege bijschrijven, dankzij twee rake penalty's van Cristiano Ronaldo.

De thuisploeg beperkte zich vanaf het eerste fluitsignaal tot verdedigen. Juventus had vrijwel voortdurend de bal in zijn bezit, maar kon nauwelijks bressen slaan in de blauw-rode muur. De ploeg van Andrea Pirlo had bovendien niet veel geluk: de gasten uit Turijn zagen liefst drie treffers afgekeurd worden.

Paulo Dybala schoof uiteindelijk na een uur spelen de openingstreffer binnen, maar Juventus kon niet lang daarna weer opnieuw begonnen. Stefano Sturaro tekende vier minuten later alweer voor de gelijkmaker, met een lepe volley vanuit een lastige hoek. Juventus drukte in de slotfase echter door. Juan Cuadrado ging gretig naar de grond na een duel met Nicolò Rovella, Ronaldo voltrok vanaf de stip het vonnis: 1-2. De Portugese vedette mocht even later opnieuw aanleggen en bepaalde, na een overtreding van doelman Mattia Perin op Álvaro Morata, de eindstand op 1-3.

Juventus won hierdoor voor het eerst in dit Serie A-seizoen twee competitieduels achter elkaar en klimt naar plek vier. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt drie punten, maar de Rossoneri spelen later op de zondag nog tegen Parma.