Stevige financiële injectie bij Everton: Moshiri stopt 270 miljoen in de club

Stevige financiële injectie bij Everton: Moshiri stopt 270 miljoen in de club

12-12-2020 23:14

Everton FC kan een forse kapitaalinvestering tegemoet zien. De Iraanse grootaandeelhouder Farhad Moshiri wil voor 270 miljoen euro nog meer aandelen van de Premier League-club in bezit nemen.

De 65-jarige zakenman bezit nu al 77,2 procent van de aandelen. 'Deze investering vormt een welkome kapitaalinjectie voor de club bij de aanpak van de aanhoudende financiële uitdagingen, veroorzaakt door de coronacrisis', schrijft Everton in een verklaring.

The Toffees leden een verlies van 150 miljoen euro, waarvan 70 miljoen euro is toe te schrijven aan de gevolgen van de coronacrisis De raad van bestuur van Everton stelt daarom voor om extra aandelen uit te geven en die te verkopen aan Moshiri. 'Hij is al onze grootaandeelhouder en deze investering onderstreept zijn betrokkenheid bij Everton voor de lange termijn.'

Moshiri investeerde sinds 2016 flink in de club uit Liverpool. Desondanks heeft Everton nog niet de aansluiting met de top van de Premier League gevonden. De ploeg van Carlo Ancelotti begon sterk aan dit seizoen, maar is inmiddels afgezakt naar plek negen.