Strijd om koppositie Bundesliga blijft spannend: Bayern verspeelt punten bij Union

12-12-2020 20:29

Bayern München heeft punten laten liggen in de strijd om de Bundesliga-titel. De ploeg van trainer Hansi Flick kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Union Berlin. Grischa Prömel zette de thuisploeg al snel op voorsprong, Robert Lewandowski maakte in de tweede helft gelijk.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Union Berlin, dat Bayern vanaf het eerste fluitsignaal onder druk zette. Na vier minuten lag de bal al achter Manuel Neuer: hij kopte de bal na een goede hoekschop van Christopher Trimmel prachtig achter de Bayern-keeper.

Bayern leek nog met wat vermoeidheid te kampen van de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou van eerder deze week. De gasten uit München pakten het initiatief na de treffer van Prömel, maar écht gevaarlijk werden ze niet. Union kreeg zelf een aantal kleine kansjes op de counter, maar wist het doel niet nog een keer te vinden.

Na rust was Bayern wat daadkrachtiger. De ploeg van trainer Hansi Flick deelde een aantal speldenprikjes uit, maar moest ook oppassen voor een counterend Union. Zo was Sheraldo Becker dichtbij een treffer: hij schoot voorlangs. Aan de andere kant van het veld was het vervolgens wél raak: wie anders dan Robert Lewandowski tikte een voorzet van Kingsley Coman achter Union-keeper Andreas Luthe. Vlak voor tijd wist diezelfde Luthe met een wereldredding zijn ploeg op de been te houden.

Hier bleef bij 1-1 in Berlijn, waardoor de spanning in de strijd om de koppositie in de Bundesliga er goed in blijft zitten. Bayern neemt deze op doelsaldo weer over van RB Leipzig, dat hetzelfde puntenaantal heeft (24).