'Ronaldo heeft me erg geholpen bij Juventus en vertelt me zelfs wat ik moet eten'

'Ronaldo heeft me erg geholpen bij Juventus en vertelt me zelfs wat ik moet eten'

12-12-2020 15:26
3

Arthur geniet bij Juventus met volle teugen van Cristiano Ronaldo. Hij kende de Portugese superster alleen van de verhalen. Nu speelt hij met hem samen.

"Ik was verrast door de manier waarop hij werkt, al kende ik hem natuurlijk wel al. Er wordt veel over hem gesproken", zegt Arthur tegen Marca. "Ze vertellen je precies hoe hij is, maar als je het zelf meemaakt, het is ongelooflijk. Er zijn dagen waarop we rond 14.00 uur op de training zijn omdat we een late wedstrijd hebben gespeeld, en hij is dan al bezig. Wie doet dat nou?!"

"Ik maak er soms grapjes over en zeg dat hij niet normaal is, maar wat kun je zeggen tegen iemand die zovaak de Ballon d'Or gewonnen heeft?", zegt Arthur. "Cristiano heeft me erg geholpen sinds ik hier ben, vooral omdat we dezelfde taal spraken. Hij vertelt me zelfs wat ik moet eten, zorgt voor de anderen, probeert altijd te helpen en iets bij te dragen."

Arthur speelde vorig jaar bij FC Barcelona samen met Lionel Messi. Hij is ook zeer te spreken over de Argentijn. "Het zijn winnaars, dat staat buiten kijf. Messi en Ronaldo zijn wat dat betreft identiek aan elkaar. Ze zijn van het begin tot einde geconcentreerd, altijd. Ronaldo praat meer en is benaderbaarder in vergelijking met Messi. Als een ploeggenoot hulp nodig heeft, laat hij je nooit vallen. Hij traint als een beest."