Vanaken getipt bij Bundesliga-clubs: Als je dat kan in de Champions League

Vanaken getipt bij Bundesliga-clubs: "Als je dat kan in de Champions League"

12-12-2020 11:35
57

Raphael Holzhauser was dit seizoen al zeer belangrijk voor K. Beerschot V.A. De Oostenrijker verlengde zijn aflopende contract op het Kiel tot 2023. Op zijn 27ste voetbalde Holzhauser onder andere in de Bundesliga. Een competitie die Hans Vanaken volgens hem ook zou liggen.

Vorige zomer dacht West Ham United aan de Club Brugge-spelmaker, maar Holzhauser ziet Vanaken in Duitsland beter tot zijn recht komen. "Daar ben ik redelijk zeker van, ja. Ik zag hem in de Champions League balletjes doodleggen op de borst. Als je dat - met die rust aan de bal - kan op dat niveau, dan lukt het in Bundesliga ook nog wel", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Al ziet Holzhauser ook bij Beerschot potentiële spelers voor de Bundesliga rondlopen. "Bij ons lopen er ook spelers rond die in Duitsland in de basis zouden staan. Tarik Tissoudali! Schrijf maar op. Easy zelfs. Onze spits Suzuki ook. Of ze me vanuit Stuttgart bellen om tips te krijgen? Nee, zover gaat het niet. Ik ben geen scout, hè", aldus de Beerschot-middenvelder.